3 tips om je spullen bij je te houden als je een dagje weg gaat

Tijdens een dagje weg zal je tal van verschillende spullen bij je willen dragen. Denk bijvoorbeeld aan een klein setje aan EHBO-spullen, een zaklamp als je in de avond op pad gaat, een externe accu voor je mobiele telefoon, enzovoorts. Veel van deze spullen kun je in een rugzak opbergen. Met een rugzak loop je echter altijd het risico op diefstal. In het bijzonder wanneer je een grote stad als Amsterdam of Rotterdam bezoekt. Hoe ga je in zo’n geval om met je waardevolle spullen? Wij geven drie tips, die je hierbij kunnen helpen!

Tip 1: zorg voor een buideltasje voor geld en paspoorten

Om de meest waardevolle spullen op een veilige plek te kunnen bewaren, is de aanschaf van een buideltasje het overwegen waard. Een buideltasje kun je onder je shirt of in je broek dragen. Voor zakkenrollers zal het nagenoeg onmogelijk zijn om deze tasjes los te krijgen en weg te trekken.

Tip 2: koop een stevige rugzak met meerdere vakken

Naast een buideltasje is ook een stevige rugzak onmisbaar. Zeker wanneer je relatief veel spullen met een wat hoger gewicht meeneemt, is een stevige rugzak essentieel. Het voorkomt klachten aan je rug en nek! Bij de aanschaf van een rugzak is het slim om naar het aantal verschillende vakken te kijken. Zo is het prettig als er ook binnen de tas een aantal kleinere vakjes zitten.

Tip 3: koppel je ritsen met een slotje aan elkaar

De kans op het verlies van spullen wordt kleiner, wanneer je de ritsen van je rugzak aan elkaar koppelt middels een klein slotje. Deze slotjes zijn voor een paar euro te koop bij een hobbywinkel of supermarkt. Het maakt het voor zakkenrollers onmogelijk om de ritsen te openen en zo spullen uit je tas te pakken.

Tags: