5 redenen waarom motorrijden zo leuk is

Steeds meer mensen kiezen ervoor om tegenwoordig hun motorrijbewijs te gaan halen. Dat mannen gek zijn van motoren was al wel duidelijk, maar de laatste jaren zien we dat steeds meer vrouwen ervoor kiezen om ook motor te gaan rijden. Dat is hartstikke leuk natuurlijk!

Waarom ook jij motor moet gaan rijden? Lees in dit artikel vijf redenen waarom motorrijden zo leuk is!

Reden 1. Stuk voordeliger

Een motor is in vergelijking met een auto een stuk voordeliger. Een motorfiets is veel zuiniger als het gaat om brandstofverbruik. Natuurlijk moet je wel wat vaker tanken door de kleine brandstoftank. Ook betaal je voor een motor een stuk minder wegenbelasting en zal je regelmatig kunnen besparen op parkeerkosten!

Reden 2. Ultieme vrijheid

Met een motor ben je een stuk vrijer, het  gevoel van ultieme vrijheid ervaren doe je dan al snel op een motorfiets. Op de motor ben je wendbaar. Dit is ideaal tijdens file of het rijden in de stad. Je kan overal makkelijk tussendoor, wat veel reistijd scheelt.

Reden 3. Gemakkelijk parkeren

Een parkeerplaats vinden met je motor is geen probleem. Waar je ook bent, er is altijd wel ruimte voor je motorfiets. Zo bespaar je ook nog eens tijd op het vinden van een parkeerplek. De parkeerregels voor je motor verschilt per plaats. In de meeste plaatsen mag je de motorfiets op de stoep parkeren zonder dat je parkeergeld hoeft te betalen!

Reden 4. Bespaar tijd

Met een motorfiets ben je een stuk wendbaarder. Rij je regelmatig in het drukke verkeer? Denk aan file’s of in de stad, dan bespaart een motorfiets je een hoop reistijd. Deze minuten worden op jaarbasis uren die je kunt besteden aan andere leuke dingen. Of aan werk natuurlijk. 

Reden 5. Meer plezier

Met de auto naar je werk? Of onderweg naar iets anders? Vaak heb je dan maar weinig plezier, zeker als het druk is op de weg. Een motor is niet alleen erg praktisch, maar zorgt er ook voor dat je extra geniet onderweg. Elke motorrit is weer een feestje. Wel is het belangrijk om comfortabele motorkleding aan te schaffen voor elk soort weersomstandigheden. Niets is zo vervelend als motorkleding dat niet fijn zit. Net te krap of te warm is niet wat je wilt hebben, kies daarom voor kwaliteit motorkleding in de juiste maat.

Tags: