Dagje naar Kopenhagen

Kopenhagen

Heb je altijd al eens Nyhavn willen bezoeken, foodmarket Torvehallerne, pretpark Tivoli of winkelstraat Strøget? Kopenhagen is dichterbij dan ooit! En niet alleen wanneer je al op vakantie bent in Denemarken, maar ook gewoon voor een dagje uit. Vanaf Groningen Airport vlieg je binnen een uur naar de hoofdstad van Denemarken. Je kijkt je ogen uit in deze fantastische stad, waar je van alles kunt ondernemen. En heb je aan het einde van de dag nog geen genoeg van Kopenhagen? Dan boek je er gewoon nog een dagje bij, of je gaat snel een keer terug. Want Kopenhagen ligt bijna om de hoek!

In de oude binnenstad

Kopenhagen doet denken aan een gemoedelijke en gezellige stad, die bol staat van de leuke activiteiten, musea, koninklijke paleizen, winkelstraten en eetgelegenheden. Zo kun je heerlijk wandelen door de stad terwijl je het ene na het andere architectonische hoogstandje tegenkomt. In de oude binnenstad van Kopenhagen vind je oude vakwerkhuizen, statige winkelpanden, maar ook leuke plekjes waar je tussen de middag kunt stoppen voor een lunch of een lekker drankje. Kopenhagen is ook zeer geschikt om te winkelen: je vindt er de grote winkelstraat Strøget, waar je de bekende Europese ketens zult tegenkomen. Andere bekende winkelstraten zijn Østergade en Grønnegade.

De must-sees van Kopenhagen

Een absolute must tijdens je bezoek aan Kopenhagen is Nyhavn. Dit kleine haventje staat bekend om zijn kleurige huizen en gezellig eetgelegenheden. Hier kun je ook op een rondvaartboot stappen die je langs en door Kopenhagen vaart. Ook is een bezoek aan een van de vele kastelen en paleizen van de stad een aanrader. Amalienborg Palace staat in het centrum van de stad en bestaat uit vier paleizen die rondom een plein zijn gebouwd. Het plein is vrij toegankelijk voor publiek, je kunt dus heel dicht bij de Deense koninklijke familie komen, die hier in de winter vertoeven.

Tivoli en Christiana

Voor een dagje uit met het hele gezin is pretpark Tivoli een echte aanrader. Het pretpark is een van de oudste pretparken ter wereld en staat midden in het centrum van Kopenhagen. Naast achtbanen en spannende attracties zijn er ook leuke voorstellingen voor jong en oud. De wijk Christiana is een verhaal apart, maar zeker een bezoekje waard. Deze vrijstaat is een unieke belevenis, met unieke huizen, kunst, gezellige cafés en restaurants. Dit sociale experiment van sociale denkers in Kopenhagen is al jaren een succes en toeristische trekpleister.

Deze tips zijn tot stand gekomen in samenwerking met Reiziger365.nl.

Tags: