De Belgische Ardennen zijn een zeer geschikte bestemming voor een wandelvakantie

Het hele jaar werken we hard voor onze vakantie. Er zijn tal van bestemming mogelijk en iedereen heeft zo zijn of haar voorkeuren. De een verlangt naar zon, zee en strand, terwijl de ander meer houdt van een actieve vakantie of een stedentrip. Voor de mensen die houden van buitenactiviteiten en willen genieten van mooie de mooie natuur dan is een wandelvakantie vaak een zeer goede keus. Een mooie wandelvakantie hoef je echter niet ver van huis te zoeken en een goede bestemming is dan ook al te vinden op slechts een paar uur rijden vanuit Nederland. De Belgische Ardennen zijn van een ongekende schoonheid en zijn vrijwel het gehele jaar door een uitstekende bestemming voor een fijne wandelvakantie. Meer daarover lees je hier.

De Ardennen laat menigeen betoveren

De Ardennen zijn een geliefde wandelbestemming vanwege diverse redenen. Uiteraard is de natuur de voornaamste reden en de grote diversiteit maakt dit een droom van elke wandelaar. Je vindt in de Ardennen bossen, heidevelden, bergen en rivieren. De uitzichten kunnen adembenemend zijn en je zal dan ook zeker niet de eerste zijn die zich laat betoveren door de schoonheid van dit mooie stuk België. Je vindt in de Ardennen een variëteit aan wandelpaden en tochten. Deze zijn allen zeer goed aangegeven en in de diverse lokale VVVs en op het internet vind je alle informatie die je nodig hebt. Tochten voor alle leeftijden en van diverse moeilijkheidsgraden zijn hier te vinden. Of je nu een doorgewinterde wandelaar bent een beginner of graag met je kinderen op wandelvakantie wil. De Ardennen zijn de beste optie!

In de Ardennen vind je tal van campings en accommodaties

De Belgische Ardennen zijn interessant voor veel Nederlanders als bestemming voor een wandelvakantie. De locatie is natuurlijk ideaal en omdat het op slechts een uur rijden van Nederland ligt, ben je nauwelijks reistijd kwijt en kun je er ook voor een lang weekend of voor een korte vakantie tussenuit zonder urenlang in de auto te hoeven zitten. Naast de relatief korte reistijd zijn de Ardennen ook ideaal voor een wandelvakantie, omdat je hier diverse type accommodaties erg makkelijk kan vinden. Met name zouden deze camping willen aanbevelen. Zo vind je hier diverse huisjes om te huren en prachtige campings die ideaal zijn om als uitvalsbasis te gebruiken voor een heerlijke vakantie in de buitenlucht vol prachtige wandelingen.

Tags: