De grootste fouten bij het huren van een boot in Amsterdam

Je gaat een dag varen en je wilt hiervoor een boot huren in Amsterdam. Er zijn genoeg aanbieders in onze hoofdstad. Daar kun je de eerste fout al maken. In deze blog lees je meer over de meest gemaakte fouten wanneer je een boot huurt in Amsterdam. Lees snel verder zodat jij deze fouten niet maakt! 

Een boot huren in Amsterdam is makkelijk zul je denken. Vergis je niet, je moet namelijk eerst een keuze maken waar je de boot wilt huren. Er zijn zoveel bedrijfjes en dus ook opstapplaatsen dat je ook na moet denken over de logistiek van je dagje uit. 

De verkeerde opstapplaats

Denk voordat je een boot huurt na over waar al jouw medevaarders vandaan komen. Komen jullie allemaal aan op Amsterdam Centraal? Of komt iedereen van een andere kant? En welk vervoer gebruiken jouw gasten? Je zult niet de eerste zijn die door verkeersdrukte een uur later bij de opstapplaats aankomt. Dat is natuurlijk zonde, want soms kun je dan niet meer gebruikmaken van de door jou gehuurde boot. Jouw dagje varen valt bij deze in het water. 

Geen BOB gekozen

Gezellig zo’n dagje in Amsterdam. Laten we eerst een terrasje pakken voordat we gaan varen, oppert een van jouw gasten. Prima idee natuurlijk! Maar houd er rekening mee dat er altijd een van de groep nuchter moet zijn tijdens de boottocht. Bespreek daarom altijd van tevoren wie de boot gaat besturen zodat hier geen onenigheid over kan ontstaan. Het moet natuurlijk wel gezellig blijven. 

Versterkte muziek mee

Zijn jouw gasten allemaal muziekfreaks en kunnen ze geen dag zonder hun favoriete tunes? Een dagje varen klinkt natuurlijk als muziek in hun oren en de playlist wordt alvast aangemaakt op spotify. Maar let op, je mag geen versterkte muziek afspelen op een boot in de Amsterdamse grachten. Waarom niet? Het is hinderlijk voor de omwonenden en de Gemeente Amsterdam heeft hierdoor besloten om het te verbieden. 

Oeps, de hapjes vergeten

Je had alles onder controle, boot gehuurd, uitnodigingen verstuurd, vervoer geregeld en op de dag zelf alle hapjes gemaakt. Eenmaal bij de bootverhuur aankomen realiseer je dat de hapjes nog in de koelkast staan… Oeps! Ook hier ben je niet de eerste die dat meemaakt.

Tags: