De magie van een boswandeling

We zijn tegenwoordig steeds meer binnen mensen geworden. We vinden het met z’n allen fijn om lekker op de bank te ploffen en een filmpje of serie op te zetten, of te gamen. Dat is niet zo gek, want het is ook fijn om het binnen gezellig te maken. Vooral kinderen komen steeds minder buiten, zij kennen het gevoel niet meer van de vrijheid in de natuur. Toch is en blijft het gevoel van de natuur niet te evenaren. Al was ik dat zelf ook even vergeten.

Zelf heb ik ook een lange tijd geen échte boswandeling meer gemaakt. Vroeger liep ik regelmatig in het bos, maar met het drukke leven van tegenwoordig was dat een beetje verwaterd. Echter, heb ik de laatste meer vrijetijd over, dus ben ik weer eens het bos ingegaan. Onmiddellijk heb ik mijn liefde voor wandelen in het bos weer herontdekt. Ik wandel vaak samen met mijn vrouw in het bos en soms krijg ik de kinderen zo ver om mee te gaan. Dan nemen we de bal mee en hebben we het hartstikke leuk samen. Ik kan ze alleen niet altijd overtuigen om met me mee te gaan, dan vind ik het net zo fijn om in m’n eentje te wandelen.

Het is wel belangrijk om te weten hoe je jezelf moet beschermen tegen ongedierte in het bos. Ik beschermde mezelf in het begin helemaal niet tegen muggen en insecten. Totdat ik steeds vaker gebeten werd en last van uitslag kreeg. Ik ben toen op onderzoek gegaan, hoe ik me het best kon beschermen tegen muggen en insecten. Het bleek dat anti muggen kleding het best werkt. Sindsdien loop ik volledig zorgeloos door het bos en kan ik zonder gestoord te worden mijn gedachten verliezen in de schoonheid van de natuur.