Drie leuke bestemmingen voor een korte vakantie

Vliegveld

De zomervakantie is voor veel mensen het ideale moment om op vakantie te gaan. Toch hebben steeds meer mensen ook gedurende het jaar zin om op vakantie te gaan, waardoor ze maar heel moeilijk kunnen wachten tot de zomer. Het is daarom erg leuk om ergens in het voorjaar of najaar een korte vakantie te boeken. Denk bijvoorbeeld aan een stedentrip of even een paar dagen naar de zon. Wij zetten een aantal leuke bestemmingen voor een korte vakantie voor je op een rij.

Toscane

Toscane is een van de mooiste regio’s van Italie. De regio kent veel glooiende heuvels en tussen de olijfbomen vind je het ene mooie dorpje na het andere. De dorpen zijn hier vaak nog in middeleeuwse stijl, waardoor ze erg leuk zijn om te bezoeken. Florence is een bekende stad in de regio en die is het bezoeken meer dan waard. Een leuke manier om Italië, en specifiek deze regio te verkennen, is het boeken van een fly drive reis door Italië. Je boekt dan je hotels door de hele regio, en met je huurauto rijd je van plek naar plek.

Barcelona

Deze grote stad in het noorden van Spanje leent zich heel goed voor een korte vakantie. Niet alleen een stedentrip is leuk om hier te doen, ook een paar dagen zon, zee en strand is hier goed mogelijk. Barcelona is namelijk een hele gevarieerde stad. Het heeft prachtige bezienswaardigheden zoals de Sagrada Familia en Park Guell, maar ook een heerlijk strand om even helemaal tot rust te komen. Vliegen naar Barcelona is zo gepiept, in twee uur sta je in deze prachtige stad.

Belgische Ardennen

Zoek je het liever wat dichter bij huis, denk dan eens aan de Belgische Ardennen. Een prachtige omgeving met veel hoogteverschillen en prachtige accommodaties om te verblijven. De omgeving staat bekend om haar actieve mogelijkheden die je hier hebt. Denk aan mountainbiken, kajakken of wandelen. Maar ook als je in plaats van een actieve vakantie liever helemaal tot rust komt, zit je hier goed. Met de auto ben je vanaf Maastricht al binnen een half uur op deze mooie bestemming.

Tags: