Een dagje Amsterdam beleven

Ben jij een diehard shopper? Dan is Amsterdam een goede aanrader. In deze stad zitten namelijk zó veel leuke winkels, dat je aan één dag niet genoeg hebt. De bekendste winkelstraten van Amsterdam zijn de Kalverstraat en de chique P.C. hooftstraat. Maar daarnaast zijn er nog veel meer leuke straten te vinden in Amsterdam met originele winkels en boetiekjes. Je moet ze alleen nét even weten. Hieronder een lijst met straten waar jij een kijkje kan nemen wanneer je een dagje Amsterdam gaat beleven.

De Negen Straatjes

De bekende Negen Straatjes verdienen een plek in deze lijst. Het is een grote slinger van Negen Straatjes midden in de grachtengordel. Hier zijn veel boetieks en flagshipstores van de bekendere merken aanwezig. Maar er is weinig tot geen sprake van grote commerciële shops. Wanneer je bijvoorbeeld een cadeau wil kopen kun je dat bij de Mint Mini Mall (runstraat 27) doen. Dit is een soort warenhuis met allerlei leuke hebbedingetjes. Oftewel, moeilijk om met lege handen weg te gaan. Wanneer je een pauze nodig hebt om rustig te zitten kun je bijvoorbeeld naar bij Screaming Beans (runstraat 6) langsgaan.

De Utrechtsestraat

Als je ooit op het Rembrandtplein staat kun je zo de Utrechtsestraat inlopen. Een vrij drukke straat waar een hoop winkels zitten voor de muziekliefhebbers, zoals Concerto. Bij de Geitenwollenwinkel koop je duurzame mode, en dat is ironisch genoeg niet suf zoals de naam zich voordoet. Zo zijn er nog veel meer winkels. Ook in deze straat kun je fijn lunchen, bijvoorbeeld bij Zuivere Koffie. Een knus tentje waar je heerlijk in de binnentuin kunt genieten.

Gerard Doustraat

Tegenover de Albert Cuypmarkt loopt de Gerard Doustraat. De gouden combinatie van enerzijds een Amsterdamse markt en anderzijds een vrij rustige straat met bijzondere winkels. Van baskéts tot sneakers tot de mooiste sieraden en cadeaus. Ook op de Gerard Douplein heb je genoeg keus aan terrasjes in de zon. Petit Caron is voor veel een favoriet voor wijn en Franse hapjes.

Haarlemmerstraat

De Haarlemmerstraat ligt op loopafstand van het centraal station. In deze straat vind je veel culinaire winkels waar je Portugese en Spaanse delicatessen kunt kopen, bijzondere mode, vintage en design voor in je huis. Als je bijvoorbeeld opzoek bent naar een verrassend aanbod van sieraden, tassen, kleine kunstwerken, kledingstukken en bijzondere tijdschriften dan is Restored een goede keuze. Wanneer je opzoek bent naar de beste mannencadeaus kun je verderop bij Concrete Matters een bezoek nemen. Wanneer je van plan bent op zaterdag of maandag naar Amsterdam te gaan zou je even de Noordermarkt moeten bekijken. Dit is een leuke vintage markt voor jong en oud.

Czaar Peterstraat

De Czaar Peterstraat zal ongetwijfeld de minst bekende zijn van dit rijtje. Oftewel, een mooie afsluiter van je dag in Amsterdam. Het is een heerlijk rustige straat met authentieke winkels. Zo heb je bijvoorbeeld de Werkwinkel waar je o.a. sieraden, tassen, zeefdrukken en wandkleden kunt kopen. Bij Coffee and Friends kun je lekkere koffie kopen om tot rust te komen en ga je een deur verder dan kom je bij de kaaswinkel ‘’Abraham Kef”.  Dit is een goede straat als je naar rust zoekt maar toch wilt shoppen. Ik ben blij dat ik achter deze straat gekomen ben dankzij de blog onzewinkelstraat. Zo kun je op deze blog de beste winkelstraten vinden in elke stad van Nederland. Zo is het altijd handig om de leukste straatjes te weten in welke stad je ook bent.