Een heerlijk dagje weg in Drenthe

Waarom ver weg gaan voor een dagje weg, als je in eigen land ook vele leuke plekken kunt vinden. Één van die leuke plekken in ons land is de provincie Drenthe. Voor veel mensen niet de eerste regio waar men aan denkt bij een dagje weg, maar de regio biedt volop mogelijkheden voor ontspanning en plezier. Om je een goed beeld van de regio te geven nemen wij je mee door een aantal hoogtepunten om te bezoeken als je naar Drenthe gaat.

Hunebedden

Verspreid over de hele provincie vindt je het meest bekende verschijnsel van Drenthe, de hunebedden. Deze enorme stenen vormen een prachtig verschijnsel waarbij de stenen in verschillende vormen naast elkaar en op elkaar gezet worden. Hoewel niet precies bekend is hoe de hunebedden ontstaan zijn en wat de functie is, lijken het vroeger grafkamers geweest te zijn.

Dierenpark Emmen

Emmen is één van de grootste steden van Drenthe en in deze stad vind je Dierenpark Emmen. Deze dierentuin is een heel leuk dagje uit voor de hele familie. In het park wordt je meegenomen door verschillende werelddelen en kom je de leukste dieren tegen. Ook zijn er verschillende shows met dieren die je kunt bekijken.

Kasteel van Coevorden

In Coevorden vind je het enige kasteel dat de provincie rijk is. In dit kasteel dat in 11e eeuw gebouwd werd vinden vandaag de dag verschillende activiteiten plaats. Het prachtige gebouw doet namelijk dienst als hotel, restaurant en feestgelegenheid.

 

Steeds meer toeristen in eigen land kiezen voor Drenthe als bestemming voor een leuk dagje weg, en dat is niet voor niets. Deze veelzijdige provincie biedt de kans om een leuke dag te beleven voor zowel jong als oud. Kies je er een overnachting bij om de provincie optimaal te ontdekken, dan kies je voor een van de vele hotels of vakantieparken in Drenthe om te verblijven.