Een magische activiteit: goochelen

Goochelen is een kunst op zich. Niet alleen kinderen kijken ademloos toe hoe de goochelaar een konijn uit zijn grote hoed tovert, ook volwassenen zijn onder de indruk. Je geniet van een magische show met de kindergoochelaar, maar een goochelaar kan ook een speciale show weggeven gericht op volwassenen. Dat kan tijdens een gezellig dorpsfeest in het buurthuis, tijdens de opening van een bedrijf, maar ook in een pretpark met podium kan de goochelaar kinderen en volwassenen entertainen.

De goochelshow

Goochelaars kom je overal tegen. Of het nu om een spectaculaire show in een pretpark gaat of om een gezellige middag op een vakantiepark, de goochelaar is altijd een groot succes. Vooral kinderen staren met rode wangen en open monden vol verbazing naar de goochelaar, die de ene na de andere truc laat zien. De goochelshow is een interactieve show waarbij het publiek ook vaak als assistent dient. Een goochelshow staat garant voor een geslaagde middag. Er zijn veel goochelaars te vinden, ook bij jou in de buurt. Ben je echt op zoek naar entertainment voor kinderen, dan is de kindergoochelaar zeker aan te raden. Deze richt zijn show helemaal op de leeftijdsgroep van de aanwezige kinderen. Ook worden de kinderen bij de show betrokken, zodat ze hun aandacht er zeker bij kunnen houden. Een kindergoochelshow is bijvoorbeeld een leuk idee voor een juffen- en meestersdag op school, een jubileumfeest van het dorp, een themafeest in het buurthuis of ter afsluiting van de Kinderboekenweek in de bibliotheek.

Zelf aan de slag als goochelaar

Wanneer de kinderen de goochelaar aan het werk gezien hebben, kunnen ze vaak niet wachten tot ze zelf aan de slag kunnen met een goochelpakket. Je kunt een goochelpakket voor kinderen vrijwel in elke speelgoedwinkel kopen. Samen met de handleiding geeft je kind binnenkort zelf een heuse goochelshow. Maar ook voor volwassenen is een goochelworkshop een leuke activiteit. Je zou bijvoorbeeld een goochelaar in kunnen huren als teambuilding uitje. Met een groepje bereid je een ware goochelact voor en deze presenteer je daarna aan je collega’s.

Tags: