Folders voor de beurs!

Sta jij dit jaar weer op de beurs? Dan kan een bedrijfsfolder zeker niet ontbreken in je stand!

Zo kun je al je bezoekers belangrijke informatie over je bedrijf meegeven. Maar hoe weet je nou wat voor een folder je moet nemen?

De vouw

het belangrijkst van een folder is natuurlijk de vouw. Anders dan bij een brochure worden de pagina’s van een folder gevormd door een groot drukvel in elkaar te vouwen. En hier heb je heel wat mogelijkheden voor.
De meest voorkomende vouwwijze is een enkele vouw. Perfect als je niet heel veel info in de opmaak hebt zitten. Heb je echter wat meer informatie te geven, dan kun je natuurlijk veel meer vouwen toepassen. Ga je folders bedrukken dan kun je ook nog kiezen voor de wikkelvouw. Deze wordt van links naar rechts in elkaar gevouwen. Hierdoor zijn de pagina’s niet allemaal even breed omdat het anders niet netjes dicht blijft zitten. Een zigzagvouw wordt als een harmonica in elkaar gevouwen. Zo is elke pagina even breed.
Naast deze veel voorkomend vouwen heb je ook nog de luikvouw (waarbij de 2 buitenste pagina’s naar binnen vouwen om zo een soort luik te vormen) en de kuisslag (waarbij het vel 1 keer horizontaal en 1 keer verticaal door de helft gaat).

Formaten voor je folder

Alle gangbare formaten kun je bestellen voor je folder. Denk er daarbij wel aan dat je niet groter kunt dat het maximale formaat van 1 drukvel (100 x 70 cm). Wil je bijvoorbeeld een A4 wikkelvouw met 10 pagina’s (5 voor en 5 achter) dan kan dat niet omdat je dan over het maximale formaat gaat. Voor een A5 is dit geen probleem.

Misschien heb je wel eens van een Leporello gehoord. Dit is een folder met heel veel pagina’s die als een zigzagvouw in elkaar gaat. Het gesloten eindformaat kan hiervan dus nooit heel groot zijn. De enige uitzondering is om het op een rollenpers te draaien. Echter is de drukkwaliteit hiervan minder. 

Geef je folder een luxe uitstraling

Door een mooi en dik papier te kiezen voor je folders afdrukken, maak je een folder die ook bij je klanten netjes en verzorgd overkomt. Kies er dan bijvboorbeeld voor om minimaal op 300 grams mat mc papier te drukken. Je kunt dit dan ook nog voorzien van een matlaminaat en een spot uv lak.

Ga je folders drukken voor een huis-aan-huis verspreiding dan wil je juist een licht papiersoort. Kies dan voor 135 grams glanzend mc. Dit is altijd de goedkoopste optie.

Tags: