Heerlijk uitwaaien op Texel

Ook in Nederland zijn er voldoende mogelijkheden te vinden om er een lekker dagje op uit te gaan. Je kunt kiezen voor een dagje Amsterdam, Utrecht of bijvoorbeeld Rotterdam, maar heel rustig zal het daar niet zijn. Wil je even heerlijk uitwaaien en helemaal tot rust komen, en dan een bezoek aan Texel echt iets voor jou zijn. Het meest bekende eiland van ons land is al jaren een zeer populaire bestemming voor mensen die er een dagje tussenuit willen gaan. Op het eiland is voldoende te beleven en als je wil overnachten zijn er ook voldoende verblijfplaatsen beschikbaar. Op vakantie in eigen land doe je dus op Texel!

Activiteiten op Texel

Op Texel kun je je op verschillende manieren vermaken. Hou je van sport en andere activiteiten, dan zit je hier goed. Op het eiland zijn meerdere wandelroutes en fietsroutes te vinden, om zodoende op een leuke en actieve manier het eiland te verkennen. Wil je graag nog een stapje verder gaan, dan kun je zelf gaan parachutespringen op Texel. Ook vind je op het eiland verschillende dorpjes die je kunt bezoeken. Er zijn voldoende vakantieparken op Texel te vinden waar jij tijdens je verblijf kunt overnachten. Ook zijn er kleine bed and breakfast accommodaties waar je kunt overnachten.

Texel bereiken

Om Texel te bereiken kun je het beste de boot vanuit Den Helder pakken. Iedere dag varen er op verschillende tijdstippen boten naar het eiland. Je kunt er voor kiezen om je auto te parkeren op het vaste land en na je bezoek aan Texel weer op te halen, je kunt ook op de boten je auto meenemen. De tocht van Den Helder naar Texel duurt ongeveer een klein half uurtje. Om er zeker van te zijn dat je de boot niet mist, is het handig om vooraf te kijken of er filemeldingen zijn op de wegen richting Den Helder. Zo kom je altijd op tijd voor de afvaart, en kun je heerlijk gaan genieten van een paar dagen op Texel.

Tags: