Het vissersplaatsje Elburg: de must-sees

Elburg is een oude Hanzestad bovenin de Veluwe. Tot 1932 was Elburg een typisch vissersplaatsje aan de Zuiderzee. Met de komst van de afsluitdijk ligt Elburg niet meer direct aan de Zuiderzee, maar nog wel aan het water. In dit oude plaatsje is veel bewaard gebleven en daarom nog voldoende te zien en te doen. Een uitstekende bestemming voor een dagje weg dus.

De oude binnenstad

Wie een dagje in Elburg is, kan niet vertrekken zonder een rondje door de binnenstad te hebben gemaakt. Het stratenplan van Elburg is al sinds de middeleeuwen onveranderd. Ook een groot deel van de oude stadsmuur is nog intact. Bezoek tussendoor een museum en leer meer over de geschiedenis van Elburg en omgeving.  

Ga het water op!

Elburg is een oude vissersplaats en biedt dus de uitstekende gelegenheid om een boottochtje te maken. Huur een botter of sloep en ga zelf het water op. Of ga mee met de rondvaartboot, beleef Elburg vanaf het water!

Eten en drinken

Een lunchpakketje is niet nodig als je een dagje naar Elburg gaat. Zowel in de binnenstad als in de haven zijn voldoende leuke plekjes om lekker te lunchen, een snelle hap te halen of om uitgebreid te dineren.

Evenementen

Wil je Elburg optimaal beleven? Kies dan een dag uit waarop er een evenement plaatsvindt. In de zomervakantie is het elke woensdag vestingdag met een gezellige markt. In september vinden de jaarlijkse botterdagen plaats en kijk je je ogen uit in de haven.

Kinderen

Ook voor kinderen is er genoeg te doen in Elburg. Zo kunnen kinderen in de museumsmederij alles leren over het oude ambacht van de smid. Net buiten de stad, bij de haven, is er een midgetgolfbaan te vinden. Ook is er in de haven een speeltuin, de perfecte plek voor jou om te relaxen en voor de kinderen om even uit te razen.  

Langer blijven?

In Elburg is genoeg te zien, te doen en er zijn voldoende plekken om een lekker hapje te eten. Reden genoeg om wat langer dan een dagje te blijven! Gelukkig zijn er in Elburg genoeg plekken om te overnachten. Na een dag rondlopen is het fijn om te ontspannen op een mooie plek, het liefst lekker dichtbij Elburg. Hotel Elburg (website) is een hotel in de binnenstad van Elburg, vlakbij alle mooie plekjes van de oude stad. ’s Ochtends schuif je voor een lekker ontbijtje aan bij het ontbijtbuffet, waarna je klaar bent voor nog een dagje genieten.  Wil je meer tips voor hotels? Kijk dan eens op www.hotelsblog.nl. Hier vind je allerlei handige tips.

Tags: