Hier denk je vaak niet aan tijdens een dagje uit

Een dagje uit is natuurlijk heerlijk. Even weg van huis en lekker plezier maken met kennissen en vrienden. Bij een dagje uit horen ook een aantal verantwoordelijkheden. Het moet natuurlijk wel veilig zijn. Wij geven je in dit artikel een aantal tips om ervoor te zorgen dat je de veiligheid niet uit het ook verliest.

Wees voorbereid op slecht weer

Als je een dag op pad bent dan plannen de meeste mensen dit vaak op een zonnige dag. Je hebt het met het weer helaas niet altijd voor het zeggen en de meeste weerapps zijn niet zo accuraat als Piet Paulusma. Het kan dus voorkomen dat je, wanneer je wegrijdt de zon hoog aan de hemel staat, maar als je op locatie bent er grijze wolken hangen. Het is dus geen gek idee om een paraplu mee te nemen in de auto. Mocht het toch slecht weer worden dan kun je droog op de plek van bestemming rondlopen. Je vermindert hiermee het risico om een verkoudheid op te lopen.

Pas op voor teken

Niks is geweldiger dan een dagje vertoeven in het bos, in de herfst kun je er mooi kastanjes zoeken om leuke poppetjes van te maken en in de zomer kun je er prachtig wandelen. Vaak gaat de hond ook gezellig mee en vinden de kleine kinderen dit ook helemaal geweldig. Het bos kent ook een keerzijde, namelijk: teken! Deze kleine beestjes worden met name vanaf maart weer actief en wachten in het bos tot ze toe kunnen slaan. Onze huisdieren lopen vaak door struiken en bossen waardoor de kans groot is dat ze worden gebeten door een teek. Echter loopt de mens ook veel risico om gebeten te worden. Controleer uzelf en de rest die ook in het bos is geweest dan ook op tekenbeten. Om het risico helemaal weg te nemen kan er ook worden gekozen om teekwerende kleding te dragen. Teekwerende kleding is speciaal geïmpregneerd. Zodra de teek in contact komt met de jas wordt die verlamd en valt die meteen van de kleding af.

Neem altijd een medisch tasje mee

We weten het allemaal: een ongeluk zit in een klein hoekje. Ongelukken kunnen gebeuren tijdens het wandelen, lasergamen of tijdens een andere activiteit.  Toch vertikken we het vaak om ons hierop voor te bereiden. Een handige tip is om een klein tasje te kopen waar je een aantal standaard medische hulpmiddelen in doet zoals:

  • Een schaartje
  • Pleisters
  • Paracetamol
  • Ontsmetter

Mocht er iets vervelends gebeuren dan heb je de meest nodige middelen bij de hand om alvast de wond of pijn te verdoven.

Tags: