Leuke dingen om te doen in Amsterdam

Of je nu toerist bent, net naar Amsterdam bent verhuisd of er al langer woont, er is altijd wel iets leuks te doen in deze mooie stad. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je van plan bent een dagje in Amsterdam door te brengen of graag een weekendje weg wilt, maar dat je nog geen idee hebt wat je precies wilt gaan doen. In dit artikel vind je een aantal tips voor een leuk dagje uit!

  1. Amsterdam vanaf het water

Er zijn verschillende manieren waarop je Amsterdam vanaf het water kunt ontdekken. Je kunt natuurlijk een rondvaart boeken (met of zonder diner), maar een boot huren in Amsterdam kan ook erg leuk zijn! Bij Bootverhuur Amsterdam kun je een boot huren voor een eigen samengestelde groep, maar ook bijvoorbeeld voor bedrijfsuitjes! Als je geluk hebt maak je ook nog eens het Amsterdam Light Festival mee, waarbij er allerlei lichtjes en mooie kunstwerken te zien zijn op het water.

  1. Escape rooms

Escape rooms zijn niet per se typerend voor Amsterdam, maar is wel iets wat je eigenlijk een keer (of natuurlijk meerdere keren) gedaan moet hebben. Er zijn een hoop verschillende escape rooms te vinden in Amsterdam. Met een groep probeer je te ontsnappen uit een (of vaak meerdere) kamer(s) door raadsels en puzzels zo snel mogelijk op te lossen. Er bestaan enge, maar ook minder enge rooms. Er zit vast iets leuks voor je bij! Dit uitje is ook erg geschikt als teambuilding.

  1. Madame Tussauds

Bij Madame Tussauds krijg je de kans om oog in oog te staan met verschillende (internationale) artiesten, acteurs en andere bekende mensen! De wassen beelden lijken levensecht. Ook erg leuk om met ze op de foto te gaan! Dit uitje is geschikt voor jong en oud en vooral erg populair onder de toeristen.

Tags: