Met deze tips pak je de juiste kleding in voor een vakantie naar Schotland

Als je een reisje naar Schotland hebt geboekt is het belangrijk om te weten welke kleding geschikt is voor het juiste weer. Het Schotse weer is onvoorspelbaar en juist dat maakt het land een prachtige locatie om op vakantie te gaan. De eigen unieke schoonheid met spectaculaire uitzichten, wilde dieren, een wilde kustlijn en monumenten met herinneringen, Schotland heeft genoeg te bieden. Een veelzijdige jas mee nemen naar Schotland is zeker een aanrader, maar er moet natuurlijk nog veel meer in je koffer om goed voorbereid te zijn op je tripje. 

 

Waterafstotende kleding

Als Schotland ergens om bekend staat is het wel de vele regen die er in het land kan vallen. Omdat je eigenlijk in ieder seizoen wel last kan hebben van deze weersomstandigheden is waterafstotende kleding onmisbaar om in te pakken. Het outdoor merk Fjällräven heeft veel keuze in outdoor kleding en is ook nog eens hartstikke hip. Naast kleding heeft Fjällräven ook fijne waterdichte rugzakken.  

 

Laagjes dragen

Een tip die je kan onthouden bij  het inpakken van je koffer voor Schotland is om voldoende laagjes mee te nemen. De ochtend begint vaak koel en grauw terwijl het in de loop van de dag wel zonniger kan worden. Daar wil je goed op voorbereid zijn en tijdens de zonnige periode wil je wat uit kunnen trekken terwijl je in de koude periode het wel warm genoeg wil hebben. 

 

Lente / Zomer

In de lente kan kunnen de temperaturen erg verschillen. In maart kan het nog sneeuwen terwijl in mei het al warmer kan zijn. Wanneer er veel regen en wind is zal de temperatuur kouder aan voelen. Hou daar rekening mee tijdens het inpakken.

 

Ook de zomer in de zomer kan het nog onstuimig weer zijn. Ga er in ieder geval niet van uit dat je kan genieten van hoge temperaturen, blauwe luchten en zonnige dagen. In de zomer adviseren we dezelfde kleding in te pakken als voor de lente, maar hou ook het weerbericht voor vertrek in de gaten zodat je bent voorbereid als er ineens wel een warme zomer is in Schotland.

 

Herfst/ winter

Tijdens de herfst valt er in Schotland de meeste regen. Ga je in dit seizoen op reis dan is het vooral belangrijk om waterdichte kleding mee te nemen. Ook voldoende laagjes zoals een hemd, shirt en vest dragen is een aanrader om het niet koud te krijgen. 

 

De winter is nog kouder dan de herfst en de Schotse winters kunnen erg bitter zijn met ijskoude wind, regen en sneeuw. Thermo-ondergoed is daarom aan te raden net als een paar warme wanten, muts en sjaal.

Tags: