Must-sees in Zutphen!

Bij een dagje uit in Nederland, denk je misschien eerder aan Amsterdam of Den Haag dan aan Zutphen. Toch is Zutphen een heel mooi alternatief! Een stad met veel sfeer, historie en charme. In eerste instantie denk je misschien “Zutphen, wat valt daar nou te beleven?”, dat lees je dus in deze blog!

Walhalla voor chocolade-liefhebbers

Ieder die niet zonder chocolade kan, moet zeker een keer een bezoekje brengen aan het chocoladefestival in Zutphen. Op 30 september 2019 wordt heel de stad omgetoverd tot een waar chocolade walhalla. De mooiste chocoladecreaties worden getoond, er worden demonstraties gegeven en het meest belangrijke: er kan worden geproefd.

Bezoek het stedelijk museum

Niets is minder waar, ook Zutphen heeft een stedelijk museum. Midden in het centrum van de stad kun je de geschiedenis van Zutphen ontdekken door middel van schilderijen, prenten en historische en archeologische voorwerpen afkomstig uit Zutphen. Hartstikke interessant om te zien wat voor een rijke historie zo’n relatief kleine stad als Zutphen heeft. Moe geworden van al dat cultuur snuiven? Kom dan lekker nagenieten in de museum lounge onder het genot van een hapje en drankje.

Ontdek de vele hofjes

Genoeg van de drukte van de stad? Zoek dan even de rust op met een lekkere wandeling door de vele hofjes van Zutphen. Hier proef je de historie van de stad en is er genoeg moois te zien. Je kunt er zelfs voor kiezen om deze hofjes te ontdekken onder begeleiding van een gids die een stadstour geeft. Zo weet je zeker dat je al het moois gaat zien en krijg je er ook meteen een heleboel interessante info over de geschiedenis van de stad bij. Ideaal voor iedereen die Zutphen écht wilt ontdekken…

Authentiek winkelen

Zutphen is een plek waar je echt wat authentieks kan kopen. De echte grote winkelketens zul je hier niet gauw vinden, maar leuke kleine boetiekjes zeker wel. Zo weet je in ieder geval dat je niet iets koopt waar half Nederland in loopt!

Tags: