Natuurvakantie? Die heb je op Ameland!

Frisse zeelucht, natuur, rust, ruimte en de vier prachtige dorpen. Wil je echt een vakantiegevoel  krijgen? Ontdek het eiland door te wandelen of te fietsen op het 90 kilometer fietspad op Ameland!

Ben jij op zoek naar een echte vakantie in de natuur? Op Ameland weet je zeker dat je goed zit en optimaal kunt genieten. Maak kennis met de natuur tijdens je vakantie. Er zijn veel verschillende soorten landschappen te vinden op deze prachtige eiland: strand, duinen, bos, polder en natuurlijk om niet te vergeten: het wad!

Wanneer je een weekendje weg of op vakantie wilt gaan naar Ameland is het mogelijk om verschillende huizen te boeken in de buurt van de natuur, dit maak het namelijk veel makkelijker als je verschillende dieren wilt gaan bekijken. Wil je een natuurgebied bezoeken? Ook dit is mogelijk! Het Oerd is een duingebied die hoge duintoppen en duinmeertjes bevat. Werkelijk indrukwekkend om te bekijken.

Wil je zien waar een vaste kolonie lepelaars wonen? Dan moet je zijn bij het natuurgebied de Hon! Een echt avontuur beleef je als je de waddenzee van Nederland en Duitsland gaat bekijken. Deze staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het wad is ontzettend bijzonder want het bevat bijzondere eigenschappen en leefgebieden. Het is in het bezit van veel verschillende planten en dieren. Het is mogelijk om individueel of onder begeleiding van een gids op ontdekkingstocht op het wad, het strand, in de duinen of door de bossen. Daarnaast heeft Staatsbosbeheer heeft diverse wandelroutes en ruiterpaden uitgezet op op pad te gaan.

Wil je ook vogels zien? Dan heb je geluk! Er zijn namelijk ook vogelkijkhutten op diverse plaatsen. Als natuurliefhebber zit je zeker goed in een vakantiehuisje op Ameland! Bekijk en vergelijk online. Voordat je het weet ben je lekker aan het genieten met je voeten in het zand op Ameland!

Tags: