Pak je rust

De zomervakantie staat voor de deur en natuurlijk wil je even weg uit Nederland om je rust te pakken. Of dit nu in je eentje is, met je vrienden of met je familie. Waar zou je nu eens naartoe gaan?

Oost-Europa

Vaak als er wordt gedacht aan vakantie, denkt men direct aan zon, zee en strand en dus denk je direct aan de landen in het zuiden van Europa of andere zonnige bestemmingen die buiten Europa liggen. Echter, is er veel meer te vinden in Europa dan alleen maar zon! Verbreed je horizon en neem eens een kijkje in het oosten.

Tsjechië

Hou je van kunst en cultuur en van mooie landschappen? Dan is Tsjechië een aanrader voor een vakantie. Het zit boordevol geschiedenis, voornamelijk uit de Tweede Wereldoorlog. Dit is met name te vinden in de stad Praag, waar je allerlei monumenten en gebouwen kunt terugvinden uit die tijd en natuurlijk uit tijden eerder dan de Tweede Wereldoorlog. Het is een enorm interessante stad met veel bezienswaardigheden en natuurlijk ook het eten! Bovendien is het niet zo prijzig, wat perfect is. Al met al, een ideaal citytrip voor als je even een paar dagen weg wilt.

Camping

Mocht je toch willen afwijken van de toeristische hotspots in steden zoals Praag? Dan is een camping in Tsjechië een aanrader als je weg wilt gaan met je familie. Het is een camping in Noord Bohemen, gelegen ten zuiden van de stad Liberec. Je kunt er genieten van de beschermde natuurgebied, maar ook van activiteiten op de camping zelf zoals vele sportactiviteiten, maar ook lekker eten en drinken of zwemmen. Er valt genoeg te doen voor zowel kinderen als volwassenen! Bovendien zijn er ook genoeg sanitaire faciliteiten, zoals een wasserette en gesloten doucheruimtes, waardoor je je lekker op je gemak kunt voelen.

Tags: