Skigebied Sölden

Wintersport in Oostenrijk, en dan met name in Tirol, is genieten op tal van skigebieden met enorm goede pisten en afdaling. Naast natuurlijk alle andere faciliteiten.

Eén skigebied steekt zelfs boven de rest van Oostenrijk en Tirol uit, en dat is skigebied Sölden, helemaal achterin het bekende Oetztal.

Het is ook een leuke dagtrip als je ergens anders verblijft in Tirol, want het skigebied is makkelijk met auto en openbaar vervoer te bereiken.

Sölden is één van de grotere en betere skigebieden van Oostenrijk. Een gletscherparadijs, waardoor je zelfs midden in de zomer op skies kunt genieten van perfect onderhouden pisten.

Het enige skigebied in Oostenrijk dat beschikt over de zogenoemde BIG 3 (Gaislachkogl 3.058m, Tiefenbachkogl 3.249m en de Schwarze Schneide 3.340m). Uniek en altijd wit, de perfecte plek om te genieten van je wintersportvakantie.

Een absoluut sneeuwzeker skigebied, hoog gelegen, 2 gletschergebieden, en als de sneeuwval toch een keer mocht uitblijven, een uitstekende installatie om de pisten van een kunstmatige sneeuwlaag te voorzien.

Ook de Après Ski en het feestgehalte in de skihutten en in het dorpje Sölden zelf, is hoog, enorm hoog. Hier is wintersport tot op grote hoogte verheven, letterlijk en figuurlijk, en daardoor de ideale bestemming om lekker te skiën of te snowboarden, en als de zon ondergaat het feestje lekker voort te zetten.

De opening van het winterseizoen in Sölden is normaliter midden november, de sluiting begin mei. De zomeropening, inclusief gletscherskiën van half juni tot eind september.

Het Oetztal heeft in haar geheel nog veel meer te bieden voor de wintersporter, met naast Sölden de skigebieden in Niederthai (klein), Hochoetz en Obergurgl – Hochgurgl.

Ook het hoogstgelegen skidorp in Oostenrijk, Kühtai, is makkelijk te bereiken, en daardoor is een wintersportvakantie in het Oetztal of in Sölden een unieke belevenis.

Sölden is de perfecte wintersportbestemming. Absoluut aan te raden voor jongere wintersporters, wat minder voor gezinnen. Twee nadelen heeft een wintersportvakantie hier wel. Enerzijds is Sölden erg toeristisch, en zijn dus de prijzen hoger als elders. Anderzijds kommen hier de laatste jaren steeds meer vakantiegangers uit Rusland en de omliggende landen. Op zich natuurlijk niet erg, maar het is een ander publiek als wij nederlanders gewend zijn.

Voor Snowboarders is dit skigebied ook een perfecte bestemming, zeker met de ruime faciliteiten die geboden worden voor snowboarders en free stylers.

Vanuit Nederland kun je ook gemakkelijk een lang of korter weekeinde naar Sölden komen, met vliegtuig oft rein.

 

Tags: