Veranderd de zorgverzekering voor op reis in 2020?

Een zorgverzekering verandert elk jaar weer, dit geldt dus ook voor het jaar 2020. Maar wat zal er precies voor jou veranderen? Er wordt dit jaar bijvoorbeeld minder korting gegeven op een collectieve zorgverzekering.

In dit artikel worden verschillende aanpassingen doorgenomen die misschien wel van toepassing zijn voor je zorgverzekering 2020. Of dit nu voor op reis is, of thuis.

Een basisverzekering

Wanneer jij een dagje, weekendje of een week weg bent. Dan ben je hoe dan ook deels verzekerd met een basisverzekering. Het is namelijk zo dat jij als Nederlander met een basisverzekering wereldwijd recht hebt op onvoorziene nood(zakelijke) zorg. Dit kan bijvoorbeeld door een ongeluk tijdens je dagje weg.

Waar wel op gelet moet worden is dat de wet uit gaat van hoeveel de kosten in Nederland zijn. Wanneer jij bijvoorbeeld naar Amerika toe gaat, zullen de kosten ook hoger worden van de zorg. In dat geval zal een basisverzekering dit niet volledig dekken. Mocht jij voor deze meerkosten verzekerd willen zijn, dan zal je een aanvullende verzekering moeten afsluiten.

Er is op dit moment alleen nog niet duidelijk of de zorgverzekering 2020 veranderd. Het is namelijk nog niet bekend gemaakt.

Aanvullende verzekering minder uitgebreid

De kans dat de zorgverzekering ook volgend jaar nog meer wordt uitgekleed is aanzienlijk groot. De reden hiervoor is dat de aanvullende zorgverzekering de laatste jaren al steeds meer uitgekleed wordt. Een voorbeeld hiervan is dat er nog maar enkele zorgverzekeraars waar je onbeperkt fysiotherapie vergoed krijgt. De inhoud van de aanvullende verzekeringen voor 2020 wordt in november van dit jaar bekendgemaakt.

De aanvullende zorgverzekering zal dus misschien minder worden. Dit zal ook effect hebben de verzekering als je een dagje, weekendje of weekje weg bent. Een aanvullende verzekering zorgt er namelijk voor dat je geen extra losse verzekering hoeft af te sluiten, maar het moet nog blijken of dit ook zo is in 2020.

Tags: