Weekend weg naar het buitenland

Vliegveld

Een weekend weg doen wij graag. Of dit nou in het binnen of buitenland is maakt ons niet zoveel uit. Een korte stedentrip in eigen land of binnen Europa wordt steeds populairder. We pakken vaker onze koffer in om er even op uit te trekken. Zeker de vliegreizen naar de naastgelegen buurlanden zijn erg in trek. Dit is ook wel logisch, want voor de prijs hoef je het niet te laten. Voor een paar tientjes vlieg je namelijk al naar een leuke stad. London is bijvoorbeeld een van die steden waar wij graag even naartoe gaan en dat voor enkele euro’s.

Waarom is een stedentrip naar het buitenland zo populair?

De trips naar het buitenland nemen met de dag toe. Wij willen namelijk graag meer van de wereld zien en tegenwoordig kan dit al voor een klein bedrag. Dit is de voornaamste reden dat stedentrips naar het buitenland steeds populairder worden. Het boeken van een vliegticket en hotelkamer kan eenvoudig via het internet en is binnen een paar klikken gebeurt. De eenvoudigheid en de prijs zorgen voor de toenemende vliegreizen. Het reizen naar bepaalde wereldsteden wordt steeds toegankelijker en zo worden deze steden aantrekkelijk om naartoe te gaan.    

Verweg vanaf een lokaal vliegveld

Naast het grote Schiphol kent Nederland nog meer lokale vliegvelden. Deze luchthavens zijn veel kleiner, maar hebben wel een uitgebreid aanbod naar verschillende interessante steden. Als je bijvoorbeeld in het noorden van Nederland woont is het interessant om bijvoorbeeld te gaan vliegen vanaf Eelde. Hierdoor ben je minder lang onderweg naar het vliegveld en zijn de parkeerkosten ook een stuk lager. Als een vliegveld zich bevindt nabij je woonplaats kun je er ook voor kiezen om je te laten brengen. Vaak zijn de wachtrijen bij de veiligheidscheck ook veel korter en wordt je sneller geholpen. Een weekend naar het buitenland per vliegtuig is soms ideaal vanaf een kleinere luchthaven.

Veel of weinig meenemen voor een lang weekend

Ook bij een stedentrip naar het buitenland nemen wij meestal te veel spullen mee. Dit is vaak helemaal niet nodig. Het reizen met zo weinig mogelijk bagage is het beste. Bij een lang weekend naar een stad in het buitenland heb je vaak niet veel nodig. Het is daarom verstandig om alleen te reizen met een handbagage koffer. Deze koffers zijn ideaal voor een lang weekend weg. Je kunt niet meer meenemen dan noodzakelijk en je hoeft geen extra geld te betalen voor je grote bagage koffer. Een koffer kopen die je gebruikt als handbagage is wel aan te raden als je deze nog niet hebt. Een handzame koffer is zeker zijn geld waard en heb je binnen no time terugverdient als je een aantal trips gaat maken.

Tags: