Zo ben je altijd bereikbaar in het buitenland

In Nederland zijn we er allemaal aan gewend om altijd en overal bereikbaar te zijn met onze mobiele telefoon. Waar je ook komt, op vrijwel iedere plek is het mogelijk om gebruik te maken van een stabiele internetverbinding waarmee we zorgeloos kunnen internetten op onze smartphones. Daarmee behoort Nederland tot één van de toplanden op het gebied van internet en mobiele telefonie. Soms maakt dat het ook lastig met als je bijvoorbeeld op vakantie gaat of in het buitenland. Dan wil je van diezelfde technologie gebruik maken, maar sommige landen zijn nog niet zo ver als in Nederland. Het kan soms gebeuren dat de bereikbaarheid wat slechter is en dan moet je op zoek gaan naar creatieve oplossingen. Wat kan je doen om de bereikbaarheid te verbeteren als je in een ander land zit?

Maak gebruik van Wi-FI hotspots

Niet alleen Nederland gaat mee met zijn tijd, ook in het buitenland ontwikkelt technologie zich in het razend tempo. Op heel veel plekken kan je namelijk gebruik maken van Wi-Fi waardoor je over mobiel internet beschikt. Dit is ideaal als je  in je huidige abonnement geen internet voor het buitenland hebt geactiveerd, Met Wi-Fi kan jouw toestel dan alsnog verbinding maken met het plaatselijke internet waardoor je toegang krijgt tot je applicaties. Zo kan je alsnog e-mailen, berichten sturen of op social media zitten.

Neem een data simkaart

Een tweede optie is om een data simkaart aan te schaffen die speciaal bedoeld is om mobiel te kunnen internetten in het buitenland. Dit is bijvoorbeeld heel handig om plaatselijke informatie te zoeken over restaurants, hotels of andere horecagelegenheden. Maar misschien wil je wel FaceTimen met het thuisfront om te laten weten hoe het gaat. Of zit je toevallig voor je werk in het buitenland. Ook dan wil je misschien kunnen mailen naar partners of collega’s. Kortom, een data simkaart is voor meerdere situaties zeer bruikbaar.

Kies voor een extra internetbundel

Steeds meer providers komen met het idee om extra internetbundels aan te bieden zodat gebruikers ook in het buitenland zorgeloos kunnen internetten. Tegenwoordig kost een extra bundel niet zoveel als vroeger, dus voor een paar euro koop je een aantal MB’s waarmee je altijd bereikbaar bent in het buitenland. Wel is het aan te raden om zoveel mogelijk van een Wi-Fi hotspot gebruik te maken. Als deze nauwelijks aanwezig zijn, dan kan je altijd nog een extra bundel aanschaffen bij je provider. Op die manier bespaar je ook nog eens een hoop kosten.

Stuur een sms’je

Mochten bovenstaande opties op één of andere manier niet mogelijk zijn, dan kan je er altijd nog voor kiezen om te gaan sms’en. Hoewel dit anno 2019 nog nauwelijks wordt gedaan, is het altijd nog een goede back-up om iets van je te laten horen aan anderen. Tegenwoordig zijn de kosten voor een sms’je te verwaarlozen en is het een stuk voordeliger dan wanneer je gaat bellen.

Tags: